Alt du trenger å vite om Shopify

Shopify - alt du trenger å vite

Har du hørt mange snakke om Shopify, men lurer fortsatt på hva Shopify er?

Shopify er en populær plattform for nettbutikker, og tilbyr en komplett nøkkelferdig tjeneste for alle som ønsker å selge produkter på nettet. Hvis du ikke har hørt om det før nå, vil du snart gjøre det. 

Shopify brukes av millioner av virksomheter over hele verden. Shopify er den perfekte plattform for deg som ønsker å selge produkter og tjenester på nett. Premisset til Shopify er enkelt. De ønsket å gi alle muligheten til å legge til produkter, styre lagerbeholdningen, håndtere bestillinger, ta imot betalinger osv., uten koding eller teknisk kunnskap.

Shopify ville gjøre det enkelt å måle og forstå effektiviteten til enhver sin nettbutikk.

Hvor lang tid tar det før du kan begynne å selge produktene dine?

Det spiller ingen rolle om du har erfaring med nettsalg eller nettopp har begynt, du kan komme i gang på bare noen få minutter. 


Hva er fordelene med Shopify?


Shopify er en av de enkleste e-handelsplattformene å bruke.

Shopify er en komplett plattform som håndterer alt for deg – domenenavn, butikkdesign, betalingsalternativer, kompatibilitet, sikkerhet og eventuelle tredjepartsintegrasjoner.

Shopify App Store gjør det mulig for brukere å legge til tredjepartsintegrasjoner i butikkene sine. Hvis det er noe du savner i din Shopify nettbutikk, vil du sannsynligvis finne det i en av de mange appene i appbutikken.

Innebygde SEO-funksjoner – Har du noen gang forestilt deg at personene du kjente ville dukke opp på toppen av søkeresultatene dine på Google? Disse toppsøkeresultatene baseres ofte på dine personlige preferanser. Som bedriftseier ønsker du sannsynligvis å være på toppen av søkeresultatene i Google.

Shopify tilbyr noen innebygde funksjoner som kan hjelpe deg å oppnå det.

Ja, de foreslåtte produktene "Folk som så på denne varen, så også..." er drevet av AI. Bonus!

Gjenoppretting av forlatt handlevogn er inkludert i prisen og det utgjør en flott mulighet til å gjenvinne tapte salg.

Hva er ulempene med Shopify?

Når du har satt opp en nettbutikk på en skyplattform, så binder du deg til den. Alt ligger i skyen.

Er det noen ekstra kostnader man må regne med?

Transaksjonsgebyrer - Når du bruker en tredjeparts betalingstjeneste, vil du bli belastet et transaksjonsgebyr for hver transaksjon. Vanligvis tar betalingsleverandører, PayPal, Vipps og Klarna mellom 2-3% gebyr for hver transaksjon, men de har ingen faste månedlige gebyrer så du betaler kun når kundene dine handler hos deg. Ingen salg, ingen gebyr.

Kan man ha en blogg i Shopify nettbutikken?

Shopify inkluderer et innebygd bloggalternativ og tillater et begrenset utvalg av innholdsmarkedsføring, men de utvider stadig.

Hvilke rapporter får man i Shopify?

Du får mer avanserte rapporter, jo dyrere abonnement du har. Shopify Basic gir deg de mest grunnleggende dataene. I Shopify og Advanced vil du får mer utfyllende rapporter.


Hvem er Shopify ment for?


Shopify er en plattform som gir gründere og bedriftseiere alt de trenger for å drive en nettbutikk. Shopify tilbyr programvare, apper, designfunksjoner, markedsføringsfunksjoner og gode verktøy for å gjøre hele prosessen med å opprette og drive en nettbutikk så enkel som mulig. Det er en utrolig populær løsning som ikke krever noen koding eller teknisk kunnskap i det hele tatt.

Hvem startet Shopify?


Shopify er en SaaS som står for Software as a Service. Det er en skybasert e-handelsplattform som ble lansert i 2006 av den tyske snowboardkjøreren Tobu Lutke. Han ville lage en nettbutikk for å selge snowboardutstyr på nett.

Tobu så at andre kunne dra nytte av det han hadde utviklet, så han utviklet det som en e-handelsplatform, og Shopify ble født.

Hva trenger man for å sette opp en Shopify nettbutikk?

Alt du trenger er litt forretnings- og salgskunnskap sammen med noen produkter å selge, og du kan få nettbutikken din i gang i løpet av få timer.

Hvorfor du bør bruke Shopify


Shopify er et utmerket valg for nettbutikker i alle former og størrelser. Det er relativt enkelt å sette opp, enkelt å navigere og perfekt for nye butikker som er i ferd med å starte opp.

Hvis du vil opprette en nettbutikk og begynne å selge varene dine online uten å måtte gå gjennom å opprette et nettsted og forholde deg til webhotell, nettstedsdesign, koding og alt det tekniske oppsettet det medfører, så er Shopify akkurat det du trenger.

Shopifys hovedfunksjoner


For å virkelig forstå hva som er Shopify og hva det kan gjøre, må du se på det komplette omfanget av funksjoner det tilbyr. Shopify-plattformen inkluderer alt du trenger for å starte en nettbutikk. Fra domener og firmanavn til butikkfronter, betalingsportaler, rapportering, lagerstyring og alt du trenger for å drive en vellykket bedrift.

Om du ønsker å flytte din eksisterende nettbutikk til Shopify, er det ikke noe problem. Du kan bruke overføringsverktøyet til å importere dine produkter og tjenester på sekunder.

7 grunner til å velge Shopify

1. Enkel og lett å bruke
Det er superenkelt å lage en Shopify-butikk, fordi plattformen tar seg av det meste av det vanskelige for deg, som kredittkortbehandling og lagerstyring. Det er dette som gjør Shopify som populær. Shopify har allerede gjort mye av jobben med å sette opp en butikk, slik at du, uten kodekunnskap i det hele tatt, enkelt kan bytte fra andre plattformer til Shopify.

Shopify-plattformen lar brukere raskt og enkelt selge produkter på nettet, uten å måtte ha noen forutgående tekniske eller designkunnskaper.

2. Profesjonelle og fine nettbutikk design

Du kan velge fra et stort utvalg av ferdige design for Shopify butikken din, noe som betyr at du kan lage en nettbutikken tilpasset din merkevare og de produktene du ønsker å selge. Du trenger ikke å kjøpe et premium tema for å bruke Shopify, men det kan være verdt pengene ettersom det er veldig attraktive designs som motiverer kundene til å handle hos deg. Shopify har mange fine gratis temaer som også konverterer godt. Har du hørt uttrykket "design selger"? Et innbydende og lekkert design appellerer til kundene dine som besøker nettbutikken din for første gang og vil generere mer salg. 

3. Skalerbarhet

Det første salget føles fantastisk! Men etter hvert som virksomheten din vokser, øker behovene dine også. Og vekst bør også alltid støttes av skalerbare systemer. Shopify tilbyr et høyt nivå av skalerbarhet, slik at du kan starte i det små og vokse til din neste store bedrift, uten å flytte butikken eller utføre noen rekonfigureringsoppgaver.

Vanligvis, når du starter opp, bruker du Basic Shopify-planen en stund og oppgraderer når du føler at du ønsker mer avanserte funksjoner. Alle planer inkluderer ubegrensede produkter, så det er ikke noe behov for en dyrere plan, men de ekstra funksjonene kan være verdt investeringen.

4. Shopify App Store

Shopify-appbutikken inkluderer en rekke apper som kan legges til Shopify-butikken din. De har funksjoner som: å være GDPR-kompatibel, forbedre bilder, lage spesialtilbud med nedtelling, nå kunder som ikke har kjøpt produktene deres på en stund, gi automatiserte e-poster til kunder og sette i gang en SMS-markedsføringskampanje til kundene dine.

Noen av appene er gratis å bruke i butikken din, mens andre er premium. Og mens noen apper tilbyr en gratisversjon, krever mange et månedlig eller årlig abonnement. De betalte appene ser ut til å vanligvis koste rundt $6.99 per måned.

5. Kundestøtte 24 timer i døgnet

Shopify tilbyr deg døgnåpen kundestøtte gjennom live chat, e-post og telefoner. Du kan nå Shopify over hele verden, når som helst! Netthandelsekspertene er på vakt til enhver tid for personlig å hjelpe deg med å bygge og utvide virksomheten din.

Telefonsupport er uvanlig for et internettbasert selskap, men det er noe brukerene er spesielt takknemlig for. Vi er kanskje internettgenerasjonen, men noen ganger er det bare lettere å snakke med noen og forklare situasjonen slik at vi kan få den hjelpen vi trenger.

6. Skybasert

Shopify er et SaaS-produkt (Software as a Service) og er utelukkende i skyen, akkurat som Ebay, Etsy, Amazon, Volusion, Weebly, Big commerce og mange andre. Alt er hostet av selskapet og du trenger ingen webhotell, ingen nettsidedesign, ingen databasekunnskap eller maskinvare eller programvare i det hele tatt. Du trenger bokstavelig talt bare noen produkter å selge og litt salgskunnskap... og vips, du kan begynne å selge på nettet.

7. Shopify-eksperter

Shopify har et stort nettverk av Shopify eksperter som du kan sette ut arbeid til. De kan hjelpe deg med alle slags oppgaver, som å designe logoen din, sette opp salgskanalene dine, sette opp Google Analytics, redesigne butikken din, kjøre en epostkampanje, forebedre SEO i nettbutikken din og alt mulig annet.

Netthandel kan være fullt av kjedelige oppgaver som å sortere produkter i kategorier, oppdatere bilder og lage nyhetsbrev. Denne prosessen er tidkrevende, og de fleste Shopify-selgere har ikke arbeidskraft til å ta på seg arbeidet selv.

For å løse dette problemet har Shopify laget en plattform som kobler selgere til frilansspesialister over hele verden gjennom et enkelt chat-grensesnitt.

Her kan du velge en av disse spesialistene basert på deres tidligere ytelse på Shopify, og dine individuelle krav, og de begynner å jobbe nesten umiddelbart. Raskt, effektivt og rimelig.

En virtuell assistentplattform bygget for deg.

Hvordan ser en Shopify nettbutikk ut?


La oss snakke om utseendet på Shopify nettbutikker. Shopify har et bredt utvalg av temaer tilgjengelig som kan tilpasses merkevaren og stilen din. Så når du er klar til å lansere, har du et stort utvalg å velge mellom, uten å bruke tid og penger på å ansette en designer.

Det er massevis av gratis og betalte temaer du kan velge mellom, noe som er flott fordi du ikke trenger å betale en designer for å lage et for deg. Du kan ganske enkelt velge et tema du liker og gjøre noen endringer for å gjøre det ditt!  De beste Shopify-temaene er svært tilpassbare for å bli skreddersydd til merkevaren din. Det er noen flotte gratis temaer tilgjengelig, men hvis du leter etter førsteklasses kvalitet, må du betale.

Hva koster Shopify?


Fra $ 29 til $ 299 per måned. $ 9 per måned for Shopify Lite.

 

1. Lite

Shopify Lite lar deg sette opp en mini-butikk for sosiale media, altså en butikk som som selger produkter på Facebook. Det er et godt sted å starte hvis du har en idé som du tror du kunne gjort bra hvis du kjørte den på det sosiale nettverket.

2. Plus

Shopify Plus er en bedriftsnivåversjon som vil gi flere konfigurasjonsalternativer for mye større organisasjoner.

3. Point-of-Sale
Shopify POS er en programvare- og maskinvareløsning for fysiske forhandlere. Den kan brukes til å akseptere betalinger via en kortleser, smarttelefon eller en fysisk terminal. Appen er perfekt for midlertidig forretningsbruk, for eksempel popup-butikker eller markeder. Men hvis du har en permanent butikk, er den fysiske terminalen det beste alternativet for deg som vil integrere alt i Shopify.

Kan man prøve Shopify gratis?

Ja, det er en gratis 14-dagers prøveperiode

 
Brukererfaring

Butikkoppsettet er enkelt, og Shopify har alle verktøyene for å administrere din fysiske butikk og din nettbutikk. Plattformen inkluderer et innholdsstyringssystem, integrasjon av sosiale medier, handlekurvfunksjonalitet, betalingsløsninger og alt du trenger for å selge dine produkter og tjenester. Det er enkelt å sette det opp.
Når du setter opp en konto og velger et betalingsnivå, jobber du deg gjennom en enkel oppsettveiviser. Du vil bli ledet trinn for trinn gjennom alle aspekter ved å sette opp butikken din med Shopify sin egen installasjonsveiviser. Nå som vi har en grunnleggende forståelse av hva Shopify er, la oss se på hvordan man lager en ekte nettbutikk.

Hvordan sette opp en Shopify nettbutikk?

Å sette opp en Shopify-butikk tar litt tid, men det er lett å forstå og enkelt å gjøre, selv for folk som ikke har noen tidligere erfaring med koding eller webutvikling.

Jeg har laget et online kurs for deg hvor jeg viser deg akkurat hvor du skal klikke og hva du skal skrive. Jeg har laget klar gode tekster til deg som du kan bruke og jeg deler mine tips og erfaringer underveis i kurset. 

Back to blog